Roze koeken

Eigengemaakte roze koeken met Sint-versiersels

Vind jij ze ook zo lekker, roze koeken? Dit zijn de aller-aller-lekkerste ever!

Benodigdheden voor 12 stuksschoolbordje_tip
• 110 g bloem
• 100 g zachte roomboter (op kamertemperatuur)
• 100 g suiker
• 2 eieren
• rasp van een 1/2 citroen (de schil goed boenen voordat je gaat raspen)
• 2 eetlepels vanillesuiker
• snufje zout
• beetje extra boter en bloem voor invetten vorm
• 100 g poedersuiker
• 16 (diepvries) frambozen
• suikerversiersels (te koop bij supermarkt)
• muffinbakvorm

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 graden. Smeer met de kwast de muffinvorm in met boter en strooi er dan voorzichtig wat bloem over. Houd de muffinvorm op z’n kop en sla een paar keer op de onderkant zodat het teveel aan bloem eruit valt. Klop met de mixer (of in de keukenmachine) de boter met de suiker en de vanillesuiker. Dit gaat niet zo makkelijk met een mixer, maar zodra je er een ei bij doet, gaat het super. Voeg dan het tweede ei toe en de citroenrasp. Mix minimaal tien minuten. Zeef de bloem en het zout boven het mengsel. Roer het dan voorzichtig door elkaar met een spatel. Vul de 12 gaten van de muffinvorm met een klodder deeg. En zet die zo’n 15 tot 18 minuten in de oven. Prik eventueel met een houten prikker in de koeken om te kijken of ze gaar zijn (dan blijft er geen deeg aan het stokje achter). Haal ze uit de oven en leg ze op z’n kop op een schaal (zo worden het platte koeken). Laat ze helemaal afkoelen. Ga aan de slag met het glazuur. Doe de frambozen in een theezeefje en prak ze met een vork fijn. Doe de poedersuiker in een kommetje. Laat het dikke sap op de poedersuiker druppelen. Doe er een paar eetlepels water bij en roer het tot het een stevige, mooie glazuur is. Met een lepel smeer je het uit over de roze koeken. Versier ze met de suikerfiguurtjes.

Reacties zijn uitgeschakeld.