Pepernotenbrood

pietenkok (1)

Pepernotenbrood

Lekker, lekker, pepernotenbrood in je broodtrommel voor de lunch. Al je klasgenoten zullen jaloers zijn!

Benodigdheden
• broodmix voor wit brood
• margarine (hoeveelheid zie broodmix)
• water (hoeveelheid zie broodmix)
• hele berg kleine pepernoten

Aan de slag
Volg de instructie op de doos van de broodmix voor het bakken van het brood. Voordat je het brood gaat oprollen (om het 45 minuten te laten rijzen), beleg het met heel veel pepernoten. Het oprollen gaat dan een beetje lastiger, maar het lukt wel! Laat het brood rijzen, leg het in de oven en na zo’n 25 minuten is je pepernotenbrood klaar (lees de instructie op de doos voor de exacte tijd).

Tips
• Kneed het brood extra lang, bijvoorbeeld met je handen, dan wordt het luchtiger.
• Met een beetje boter is je pepernotenbrood nog lekkerder.
• En probeer ook eens pepernotenbrood met chocopasta.

Reacties zijn uitgeschakeld.